esmaspäev, 29. september 2014

Taimne "verivorst"

Taimne "verivorst"

170 grammi rohelisi läätsesid
75 grammi musta täistera riisi
1 mugulsibul
3 küüslaugu küünt
150 grammi kõrvitsat
30 grammi porrut
1 tl meresoola
30 grammi täisterakaerajahu
50 grammi tatrajahu
peotäis värsket basiilikut ja koriandrit
150 grammi tomati-sibula hoidist
2 tl koorimata kanepiseemneid

Kuumuta soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Loputa läätsed külma vee all ning hauta madalal temperatuuril koos riisiga 40 minutit. Vajadusel kurna. Haki sibul ja küüslauk ning hauta vokpannil klaasjaks, lisa riivitud kõrvits ja hakitud porru ning hauta mõni minut. Lisa pannile keedetud läätsed ja riis, sega ühtlaseks ning kuumuta. Maitsesta segu soolaga, seejärel tõsta pann tulelt ning vajuta pudrunuiaga segu ühtlaseks. Lisa jahud, üks teelusikatäis kanepiseemneid ning värske basiilik ja koriander, sega hoolikalt. Aseta saadud segu leivavormi (25x11), vala peale tomati-sibula segu ning kanepiseemned. Küpseta 200 kraadises ahjus 40 minutit. Lase jahtuda ning kummuta vormist välja. Serveeri soojalt või söö külmalt.

Taimne "verivorst"


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar