esmaspäev, 15. september 2014

Mandlipiim ja mandlijahu

Mandlipiim

150 grammi mandleid
600 ml vett

Pese mandlid külma vee all ning jäta nad veega kaetult 12 tunniks ligunema. Kalla leotatud mandlitelt vesi. Vala leotatud mandlitele peale kuum vesi, lase seista 5 minutit, seejärel koori mandlid. Aseta leotatud ja kooritud mandlid ning 600 ml puhast külma vett blenderisse või saumiksri anumasse ning töötle mõned minutid. Vala saadud segu läbi kurnamiskoti sobivasse nõusse, pigista tugevalt kurnamiskotti jäänud mandlipuru vedelikust tühjaks (mandlipurust valmista mandlijahu). Soovi korral maitsesta piima agaavisiirupiga. Säilita mandlipiima külmkapis.

NB! Kui soovid rammusamat piima, siis lisa vähem vett ning kui soovid lahjemat piima, siis lisa rohkem vett.

Mandlipiim

















Mandlijahu

mandlipiima valmistamisest järele jäänud mandlipuru

Laota järele jäänud mandlipuru küpsetusriide või -paberiga kaetud ahjuplaadile ning kuivata aeg-ajalt segades 140 kraadises ahjus 45 minutit. Lase mandlipurul toatemperatuuril maha jahtuda. Lisa jahtunud mandlipuru blenderisse ning töötle jahuks. Säilita mandlijahu õhukindlalt suletud nõus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar