esmaspäev, 15. september 2014

Kinoa suvikõrvitsa vormiroog

Kinoa suvikõrvitsa vormiroog
(kuuele)

600 grammi suvikõrvitsat
180 grammi aedube
150 grammi porrut
500 grammi keedetud kinoad
150 grammi kanafileed
1 mugulsibul
2 küüslauguküünt
200 grammi ricotta kohupiima
1 spl täistera kaerajahu
1 spl meresoola
peotäis värsket basiilikut
peotäis värsket koriandrit
100 grammi kitsejuustu

Loputa kinoa külma vee all. Kuumuta vesi keemiseni ning hauta kinoad 15 minutit soolaga maitsestatud vees. Kuumuta wok-pannil tükeldatud sibul, hakitud küüslauk ja ribadeks lõigatud kanafilee kuni kanafilee on valmis. Seejärel lisa kolmeks lõigatud aedoad ning prae veel mõned minutid. Samalajal riivi jämeda riiviga suvikõrvits ning haki porru peenemaks. Lisa suvikõrvits, porru ja sool pannile ning kuumuta veel mõni minut. Järgmisena lisa keedetud kinoa, ricotta kohupiim ning värsked ürdid, sega korralikult. Viimasena lisa segule kaerajahu. Tõsta saadud segu kõrgete äärtega suurde ahjuvormi või üksikutesse portsjonvormidesse. Murenda peale kitsejuust ning küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit. Enne serveerimist lase 10 minutit toatemperatuuril jahtuda.

Kinoa suvikõrvitsa vormiroog

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar