neljapäev, 18. september 2014

Kõrvitsaorsoto seentega

Kõrvitsaorsoto seentega
(kolmele)

Vaja läheb:
300 g kõrvitsapüreed
160 g odrakruupi 
1 mugulsibul
350 ml puljongit
80 ml valget veini
50 grammi ricotta kohupiimakreemi
100 g praetud seeni
sool ja pipar

Vala odrakruubile peale külm vesi ning jäta paariks tunniks ligunema. Kurna kruubid ning lisa keevasse soolaga maitsestatud vette. Keeda 20 minutit, seejärel kurna. Haki sibul ning kuumuta vokipannil õrnalt klaasjaks. Lisa keedetud odrakruubid ning kuumuta läbi. Järgmisena lisa valge vein ja lase alkoholil välja aurustuda. Edasi toimi nagu risottot tehes: lisa kulbitäis kuuma puljongit ja hauta keskmisel kuumusel kuniks vedelik on kruupidesse imbunud, korda ühe kulbitäie haaval puljongi lisamist kuniks puljong on otsas. Viimasena lisa kõrvitsapüree, praetud seened ja ricotta kohupiimakreem, sega. Serveerimisel lisa värske basiilik ja värskelt jahvatatud must pipar.


Kõrvitsaorsoto seentega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar