neljapäev, 11. september 2014

Hummus

Hummus

400 grammine purk konserv kikerherneid
1-2 küüslauguküünt
1-2 spl värske sidruni mahla
1 spl tahhiinit ehk seesamiseemnepastat
1 spl oliiviõli
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
soola
pipart

Kurna kikerherned ning loputa külma vee all. Pane kikerherned koos ülejäänud koostisosadega blenderisse või kõrge äärega saumiksri anumasse. Töötle segu blenderi või saumiksri abil ühtlaseks, vajadusel lisa vett. Kreemjama tekstuuri saamiseks võid lisada 1 spl oliiviõli. Serveeri värskete porganditega.

NB! Hummust saab teha ka kuivatatud kikerhernestest. Selleks pane kikerherned külma vette umbes 12 tunniks likku, seejärel kurna. Lisa uus vesi ning keeda madalal temperatuuril 50 minutit. Kurna keedetud kikerherned ning valmista neist hummus.

Hummus

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar