esmaspäev, 15. september 2014

Kõrvitsapüree ja röstitud kõrvitsaseemned

Kõrvitsapüree

1 suur kõrvits

Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika kõrvits sektoriteks ning eemalda pehme osa koos seemnetega (seemned sorteeri välja, pese puhtaks ning rösti hiljem). Pane küpsetusriie ahjuplaadile ning aseta kõrvitsasektorid ahjuplaadile. Küpseta 180 kraadises ahjus 45-60 minutit. Lase küpsenud kõrvitsatel jahtuda ning seejärel eemalda kõrvitsakoor. Pane kõrvitsasektorid köögikombaini ning töötle ühtlaseks. Kasuta kohe või pane sobivate portsjonite kaupa minigrip kotti ning sügavkülma.















Röstitud kõrvitsaseemned

250 grammi kõrvitsa puhastamisest järele jäänud kõrvitsaseemneid
1 spl oliiviõli
meresoola või ürdisoola
cayanne pipart

Pese kõrvitsaseemned külma vee all puhtaks ning kuivata köögirätikuga. Vala kõrvitsaseemned kaussi, lisa õli ning maitseained, sega. Laota maitsestatud seemned küpsetusriide või - paberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti kõrvitsaseemneid grill-režiimil 150 kraadi juures 45 minutit neid aeg-ajalt segades.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar