reede, 17. oktoober 2014

Pähklivõi

Toores pähklivõi

meelepäraseid ilma kõva kooreta pähkleid (võib kasutada ka segu erinevatest pähklitest/seemnetest)

Pane pähklid võimsasse köögikombaini ning töötle neid purustamise režiimil umbes 10-15 minutit, kuniks pähklivõi muutub kreemjaks. Vajadusel pane masin vahepeal seisma ning lükka spaatli abiga köögikombaini külgedel olev pähklipuru alla poole. Tarbi kohe või säilita õhukindlalt suletuna purgis.

Röstitud pähklivõi

meelepäraseid ilma kõva kooreta pähkleid (võib kasutada ka segu erinevatest pähklitest/seemnetest)

Kuumuta ahi grill-režiimil 220 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning aseta küpsetuspaberile pähklid. Rösti pähkleid umbes 5 minutit (kui soovid tumedamat pähklivõid, siis sega vahepeal pähkleid ning rösti pisut kauem). Jälgi hoolega, et pähklid ei läheks kõrbema (annab pähklitele kibeda maitse)! Tõsta röstitud pähklid jahtuma. Kui kasutad koorega pähkleid/mandleid, siis aseta röstitud pähklid köögirätiku sisse ning hõõru koored lahti (midagi ei juhtu, kui mõni koor jääb külge). Aseta röstitud pähklid võimsasse köögikombaini ning töötle neid purustamise režiimil umbes 10 minutit, kuniks pähklivõi muutub kreemjaks. Vajadusel pane masin vahepeal seisma ning lükka spaatli abiga köögikombaini külgedel olev pähklipuru alla poole. Tarbi kohe või säilita õhukindlalt suletuna purgis.

Röstitud sarapuu- ja indiapähklivõi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar