teisipäev, 3. veebruar 2015

Põdraliha hautis

Põdraliha hautis
(viiele)

300 grammi põdrafileed
400 grammi konservkikerherneid
270 grammi porgandeid
150 grammi punast mugulsibulat
150 grammi valget mugulsibulat
150 grammi suvikõrvitsat
20 grammi küüslauku
30 grammi rohelist sibulat
200 ml punast veini
1,5 spl kanarbiku mett
meresoola
pipart
kookosõli

Kuumuta ahi 130 kraadini. Koori porgandid, sibulad ning küüslauk. Lõika porgand ja suvikõrvits jämedateks ratasteks, lõika mugulsibulad sektoriteks, haki roheline sibul. Lõika põdrafilee suupärasteks tükkideks. Kuumuta pannil õli ning prae liha pruunikaks. Lisa lihale porgandid, suvikõrvits, sibulad, küüslauk ning kuumuta. Viimasena lisa punane vein, mesi, sool ja pipar, lase veinil pisut aurustuda. Kurna kikerherned sõelale ning loputa korralikult jooksva vee all. Lisa kikerherned segule ning tõsta segu kaanega suletavasse ahjuvormi. Sule ahjuvorm kaanega ning küpseta madalal temperatuuril 5 tundi. Serveerimisel lisa värsket basiilikut, tüümiani või rosmariini.

Põdraliha hautis



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar