pühapäev, 12. oktoober 2014

Pähkline porgandi-õunakook

Pähkline porgandi-õunakook

200 grammi porgandeid (puhastatud kogus)
200 grammi õunu (puhastatud kogus)
2 pehmet datlit
2 muna
85 grammi pähklivõid
55 grammi mandlijahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kaneeli
0,5 tl vanilliekstrakti
1 spl kookoshelbeid
näpuotsaga meresoola

Eemalda datlitelt kivid ning töötle datlid blenderis ühtlaseks massiks. Vahusta munad koos datli seguga. Riivi porgandid ja õunad peenema riiviga ning sega muna-datli segule. Järgmisena lisa segule pähklivõi, sega. Seejärel lisa mandlijahu, küpsetuspulber, kaneel, vanilliekstrakt, meresool, sega korralikult. Määri keeksivorm (25x11) kookosõliga ning vala saadud segu ühtlaselt vormi. Viimasena puista peale kookoshelbed. Küpseta kooki 180 kraadi juures 35 minutit, seejärel tõsta ahju temperatuur 200 kraadini ning küpseta veel 5 minutit. Naudi soojalt või söö külmalt. Kõige maitsvam ja mahlasem on kook teisel päeval, kui koogi maitsed on külmakapis seistes jõudnud ühtlustuda.

Pähkline porgandi-õunakook (kogused retsepti järgi)
Topeltkogusega saab terve keeksivormitäie (25x11) kooki










Serveeri näiteks kreekajogurti kreemiga: 
lisa kreekajogurtile maitse järgi 
agaavisiirupit ja kaneeli - sega ning serveeri.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar