kolmapäev, 27. august 2014

Küpsetatud kaerahelbepuder

Küpsetatud kaerahelbepuder
(ühele)

1 väike väga küpsenud (pruunikas) banaan
50 grammi täistera kaerahelbeid
1 supilusikatäis kookosõli
1/4 tl vaniljeekstrakti
pisut kaneeli ja kardemoni
sõrmeotsaga soola
3 spl piima(sobib ka taimne piim)/vett
3 kreekapähklit

Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega omavahel kuivained: kaerahelbed, kaneel ja kardemon, sool ja väiksemaks murtud kreekapähklid. Lisa kahvliga purustatud banaan, vaniljeekstrakt, kookosõli ja piim/vesi. Aseta segu kookosõliga määritud ramekin vormi ning küpseta ahjus 20 minutit. Pane ahi grill-režiimile ning küpseta 225 kraadi juures veel umbes 3 minutit kuni puder saab kauni kuldse krõbeduse. Serveeri soojalt mandlipiima ning värskete marjadega.

Küpsetatud kaerahelbepuder

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar